Ayurveda

Gitte Dahm tlf. 4243 1945  mail@gida.dk

Jeg dygtiggør mig inden for Ayurveda fordi, det er en fin kombination sammen med de behandlingsformer, jeg kan i forvejen. Jeg anvender Ayurveda sammen med min øvrige viden - fordi det gir rigtig god mening for at opnåd det gode liv.


I 2019 var jeg igen i Indien i 6 uger. Denne gang i Pune for at deltage i Dr. Vasant Lads Gurukula program - et intensivt mesterlæreforløb, som både er teoretisk og praktisk.
I de 6 uger boede jeg i en indisk ashram og levede ayurvedisk.
Læs om mine oplevelser i Inden HER


I 2017 var jeg i Goa Indien, hvor jeg deltog i et 3 ugers kursus hos AyurClinic. Jeg blev undervist af Dr. Rohit R. Borkar, Dr. Deepika Johsi og Dr. Priyanka Desai i de teoretiske fag.
Derudover var der undervisning af klinikkens teraputer inden for de forskellige ayurvediske massageformer.
Kurset gav mig et stor grundlag for at lære mere om Ayurveda - en 5000 år gammel behandlingsform.

AYURVEDA  - LIVETS VIDENSKAB

Viden og vejen til dit liv i natulig balance

Balance

Ayurvedaer er en 5000 år gammel indisk behandlingsform som tilstræber balance - både fysisk, mentalt og spirituelt.
Med udgangspunkt i de 5 elementer; LUFT, ÆTER, ILD, VAND og JORD , de 3 doshas; VATA, PITTA og KAPHA
samt kroppens 7 Dhatus (kropsvæv) er det muligt at regulere i balance med den rigtige kost i rette mængder, vand,
passende mængde moton, åndedræt, urter samt daglige vaner og rutiner.

VATA

PITTA

KAPHA

  LUFT          ÆTER

ILD

  VAND          JORD

Ayurveda handler om at leve et optimal liv ud fra din individuelle unikke konstitution

Biopati & Naturopathi

Det er muligt via ændringer i kosten bl.a. at mindske smerter, fjerne eller lindre fordøjelsesproblemer, tabe overflødige kilo

og optimere kroppens energi og velvære

både fysisk og psykisk. Det er det fordi,

den kost du spiser, er kroppens brændstof

og kemi til din indre kemifabrik.


Derfor skal kosten gerne indeholde alt det,

som gør, at den optages optimalt. Kosten og

vand er også en væsentlig faktor for en optimal fordøjelsen. Det er også vigtigt, at du bliver mæt af din mad i en periode frem til næste måltid, at det smager og dufter godt samt tilfører kroppen de rette ressourcer, så den kan udfører det flotte stykke arbejde den er designet til.


Som Biopat og Naturopath ibm arbejder jeg med ernæring og hvor jeg finder det anvendeligt også med vitaminer, mineraler og fedtsyrer-, urte- og symbioseterapi samt homøopatiske midler.


Nogle gange kan det være en udfordring at vide, hvad der skal til for at regulere kroppen i balance. Derfor kan det være en hjælp, at få en komplementær behandler til at vejlede dig i, hvad der vil være godt for dig lige nu og her.


Jeg finder de tiltag , som du har mulighed for at implementerer fra dag ét, så det lykkedes for dig, at få et sundt og godt liv. 

Det kan overraske hvor lidt der nogen gange

skal til for at opnå et godt resultat.

Gitte Dahm Vegatest

Et sundt og godt liv

Kranio-Sakral-Terapi

Kranio-Sakral-Terapi (KST) er en blid og behagelig behandlingsform, som afspænder kraniet og hele kroppen med det formål at give kroppen mulighed for at hele sig selv.


Behandlingen består af forskellige teknikker med blide tryk på bl.a. kranie, nakke, ryg og korsben samt bindevæv på hele kroppen. Kroppen rettes op, så der ikke er skævheder i bækkenet, ryggen og nakken, hvilket kan give ubalancer flere steder i kroppen bl.a. smerter, fordøjelsesbesvær og andre gener.


KST er en meget velegnet behandlingsform til f.eks. smerter i forbindelse med piskesmæld, migræne, hovedpine og gigt samt ryg-, nakke- og lændesmerter.

Det er det fordi behandlingen er blid, foregår roligt så kroppen kan følge med til at justere undervejs og umiddelbart efter behandlingen.


Det er meget individuelt hvordan KST virker på en person. Fælles for alle vil det være en meget afslappende oplevelse. KST lindrer smerter, afspænder, og giver ro, som er med til at hjælpe kroppen til at justere sig selv, når du samtidig giver den mulighed for det via vand og god næring, øvelser og hvile.


I KST organmassage løsnes bughinde og bindevævet så organerne kan fungere optimalt. Det kan være med til at afhjælpe bl.a. fordøjelsesproblemer, menstruationssmerter, vægtproblemer og andre gener forbundet med spændinger omkring de indre organer.


Klinikken BioBalance ved Gitte Dahm • Vestre Strandallé 136 • 8240 Risskov • tlf. 4243 1945  • CVR. Nr. 37531030