Kontakt / Om Gtte

Gitte Dahm tlf. 4243 1945  mail@gida.dk


Gitte Dahm 

Klinik i Risskov ved Århus  

Jeg træffes nemmest pr. mail  mail@gida.dk  

tlf. 4243 1945


CVR. Nr. 37531030


MIN BAGGRUND FOR AT VÆRE KOMPLEMENTÆR BEHANDLER


Jeg hedder Gitte Dahm, er født i 1965 og opvokset i Vestjylland. Jeg har fulgt min drøm ved at uddanne mig som alternativ og komplementær behandler efter knap 20 års spændende arbejde i mediebranchen.

Ind til videre er det blevet til: 

Biopat & Naturopath ibm

Vegatester

Kranio Sakral Terapeut

Kostvejleder

Ayurveda


Jeg har altid interesseret mig for at få mest mulig ud af mit liv ved at få gode oplevelser, få optimal næring og bevægelse. Det lykkedes for mig det meste af tiden.


Jeg ønsker at være med til at bygge bro imellem læge- og komplementær behandling, da jeg mener, at vi i samarbejde kan gøre mest gavn for mennesker med sygdomme og symptomer.Mine behandleruddannelser

Som Biopat og Naturopath ibm (i biologisk medicin) samt Vegatester, Kranio sakral terapeut og viden inden for Ayurveda har jeg optimale muligheder for, at arbejde som komplementær behandler og hjælpe dig med at opnå et godt liv.


Uddannelsen Biopat og Naturopath ibm tager 3 år, og er opbygget, så man bliver godt rustet til at hjælpe klienter med alverdens ubalancer. Jeg er uddannet ved Institut for Biologisk medicin ved Marianne Palm og eksamineret i april 2015.


I oktober 2017 deltog jeg i et intensiv kursus hos Dr. Rohit R. Borcar i ayurvedisk behandling i Ayurclinik i Indien. Viden som har givet mig endnu en vinkel til at anskue sundhed og sygdom på ud fra et holistisk synspunkt.

Ayurveda er en en godt 5000 år gammel indisk helhedsorienteret behandlingsform, som anvendes den dag i dag både i indien og andre lande.


I 2013 blev jeg eksamineret under de nye regler for Kranio-Sakral-Terapeuter. Jeg er uddannet hos Trine Rosenberg i Silkeborg på KST-Akademiet. Trine Rosendberg er en af de første i Danmark som startede med KST undervisning.


2011 blev jeg eksamineret Kostvejleder. En uddannelse som er utrolig fyldestgørende for at arbejde med at vejlede klienter inden for det helt fundamentale i sundhed - nemlig RIGTIG MAD.

Via Kostakademiet fik jeg en grundig uddannelse inden for ernæring både teoretisk, men også med det praktiske arbejde i køkkenet med at tilrettelægge og tilberede sund mad på en enkelt måde.

Desuden fik jeg stor viden inden for vitaminer, mineraler, urter og andre kosttilskud i forhold til sygdomme og ubalancer i kroppen.


Alle uddannelser kræver eksamen i Anatomi, fysiologi og sygdomslære.


Underviserne på både Institut for Biologisk Medicin og Kostakademiet er nogle af landet dygtigste inden for komplementær viden om ernæring, urte- og symbioseterapi samt kosttilskud. De er selv behandlere i det daglige, når de ikke underviser på landets mange skoler inden for komplementær behandling.


Jeg er lykkelig for min beslutning om at blive komplementær behandler. Jeg holder mig opdateret med kurser og faglitteratur, og jeg glæder mig til at hjælpe dig med at opnå det gode liv.

I mit netværk er der andre behandlere, som har nogle andre kompetencer end mig, og jeg henviser gerne videre, hvis jeg mener, du kan få bedre hjælp via anden behandling.Min Sundhed

Fokus på sundhed og ha´ et godt liv har jeg altid haft. I dag har jeg fået optimale værktøjer og viden til at opnå sundhed og det gode liv som en helt naturlig del af min hverdag - og endda uden de store anstrengelser.


Jeg lever et sundt og godt liv, og jeg vil gerne hjælpe dig til også at opnår det - Det fortjener vi nemlig alle sammen.

Jeg tror ikke på fanatiske spilleregler inden for hverken kost eller behandling. Jeg går ikke ind for strænge diæter, og jeg mener, man kommer længst ved at se på helheden og det hele menneske.


Jeg mærker på egen krop, hvor godt det er, at spise fornuftigt og gøre gode ting for mig selv.

Min lyst til at arbejde som behandler med vejledning inden for Biopatien med kost, kosttilskud og urter samt behandlinger med Kranio-Sakral-Terapi udspringer dels af oplevelser fra min opvækst og dels min undren over den mad mange lever af i dag.


Jeg er vokset op på mad lavet fra bunden. Ikke prefabrikeret og forarbejdet mad, men dansk husmandskost. Måske ikke altid helt tip top sundt, da den mad der blev lavet ofte indeholdt både margariner (dårlige fedtsyrer) og lidt for mange simple kulhydrater af og til. Men det var mad der ikke skulle trykkes ud af en papæske og kun skulle røres op med vand og wupti så var der mad.


Det meste af min opvækst var jeg fokuseret på at holde vægten i skak, og det var ofte en kamp, selv om jeg dyrkede rigtig meget motion hver eneste dag.

I dag ved jeg, at havde mit fokus på kosten været bare lidt anderledes, ville kampen om at holde en stabil vægt ikke have fyldt så meget i min ungdom. Min viden om ernæring gør, at jeg i dag kan jeg regulere min vægt, sundhed og energi uden de store udfordringer.


Jeg kan også mærke, at jeg med god og nærende kost, Kranio-Sakral-Terapi og andre behandlingsformer en gang imellem kan undgå at mine led og muskler giver smerter.

Min mor levede med smerter i sine led og muskler det meste af sit liv, og fik ret tidlig konstateret slidgigt. I dag ved jeg, at hun formentlig kunne være blevet hjulpet med komplementær behandling som supplement til den medicin hun fik for at holde hverdagen ud.

Da min far fik diabetes 2, omlagde han kosten og begyndte at tage lidt forskellige tilskud, hvilket betød at hans medicin kunne minimeres. Min mor ændrede også i sine kostvaner og fik lidt kosttilskud hver dag, hvilket gjorde en kæmpe forskel i hendes hverdag, og hun kunne reducere noget af hendes medicin.
Komplementær og lægevidenskaben

Jeg ser komplementær behandling som et supplement til lægebehandling ikke et alternativ. Vi skal bruge medicin og lægevidenskaben der, hvor det har sin berettigelse.

Først og fremmest bør vi være herre i eget hus og sørge for, at vores fundament både fysisk og psykisk er stabilt og i balance. Det kan vi med den rette ernæring, vejledning og behandling.


Det kan måske ind i mellem være lidt en udfordring for dig at finde rundt i alle de mange velmenende råd om kost og behandling. Derfor kan det ofte give rigtig god mening at opsøge en behandler, som har gjort sig umage for at uddanne sig og holde sig orienteret om den viden of forskning, som findes om inden for sundhed og sygdom - viden som hele tiden ændres. Føler man sig syg, mener jeg, at man altid skal kontakte sin læge som det første.
Mit private liv

Jeg bor sammen med Bent siden 1992. Bent har to herlige drenge, som jeg har fornøjelsen af at være bonus mor siden de var små, og i 2012 blev jeg bedstemor.


Vi gør rigtig meget for at opnå det gode liv med alt, hvad det indebærer af rigtig mad og drikke, motion, familieliv og oplevelser.


Kig rundt på min hjemmeside, og har du brug for yderligere viden om mig, eller det jeg kan tilbyde, så skal du være meget velkommen til at kontakte mig.

Et sundt og godt liv

Gitte Dahm Vegatest

Biopati & Naturopathi

Det er muligt via ændringer i kosten bl.a. at mindske smerter, fjerne eller lindre fordøjelsesproblemer, tabe overflødige kilo

og optimere kroppens energi og velvære

både fysisk og psykisk. Det er det fordi,

den kost du spiser, er kroppens brændstof

og kemi til din indre kemifabrik.


Derfor skal kosten gerne indeholde alt det,

som gør, at den optages optimalt. Kosten og

vand er også en væsentlig faktor for en optimal fordøjelsen. Det er også vigtigt, at du bliver

mæt af din mad i en periode frem til næste måltid, at det smager og dufter godt samt

tilfører kroppen de rette ressourcer, så den

kan udfører det flotte stykke arbejde den er designet til.


Som Biopat og Naturopath ibm arbejder jeg med ernæring og hvor jeg finder det anvendeligt også med vitaminer, mineraler og fedtsyrer-, urte- og symbioseterapi samt homøopatiske midler.


Nogle gange kan det være en udfordring at vide, hvad der skal til for at regulere kroppen i balance. Derfor kan det være en hjælp, at få en komplementær behandler til at vejlede dig i, hvad der vil være godt for dig lige nu og her.


Jeg finder de tiltag , som du har mulighed for at implementerer fra dag ét, så det lykkedes for dig, at få et sundt og godt liv. 

Det kan overraske hvor lidt der nogen gange

skal til for at opnå et godt resultat.

Kranio-Sakral-Terapi

Kranio-Sakral-Terapi (KST) er en blid og behagelig behandlingsform, som afspænder kraniet og hele kroppen med det formål at give kroppen mulighed for at hele sig selv.


Behandlingen består af forskellige teknikker med blide tryk på bl.a. kranie, nakke, ryg og korsben samt bindevæv på hele kroppen. Kroppen rettes op, så der ikke er skævheder i bækkenet, ryggen og nakken, hvilket kan give ubalancer flere steder i kroppen bl.a. smerter, fordøjelsesbesvær og andre gener.


KST er en meget velegnet behandlingsform til f.eks. smerter i forbindelse med piskesmæld, migræne, hovedpine og gigt samt ryg-, nakke- og lændesmerter.

Det er det fordi behandlingen er blid, foregår roligt så kroppen kan følge med til at justere undervejs og umiddelbart efter behandlingen.


Det er meget individuelt hvordan KST virker på en person. Fælles for alle vil det være en meget afslappende oplevelse. KST lindrer smerter, afspænder, og giver ro, som er med til at hjælpe kroppen til at justere sig selv, når du samtidig giver den mulighed for det via vand og god næring, øvelser og hvile.


I KST organmassage løsnes bughinde og bindevævet så organerne kan fungere optimalt. Det kan være med til at afhjælpe bl.a. fordøjelsesproblemer, menstruationssmerter, vægtproblemer og andre gener forbundet med spændinger omkring de indre organer.


Klinikken BioBalance ved Gitte Dahm • Vestre Strandallé 136 • 8240 Risskov • tlf. 4243 1945  • CVR. Nr. 37531030